Sušené ryby, těstoviny a obiloviny ze sušičky potravin
Sušení ovoce, zeleniny, hub, těstovin, obilovin či masa patří k nejstarším, a tudíž osvědčeným metodám uchovávání potravin. Nástěnné malby svědčí o tom, že si pochoutek ze sušených plodů dopřávali už i staří Egypťané. Sušení potravin pomocí kvalitní sušičky vám umožní zpracovat a uskladnit velké množství plodin, pro které byste jinak jen těžko hledali využití. Domácí sušení vlastních výpěstků vám zaručí nejen jejich kvalitní uchování prastarou metodou, ale také vysoký obsah vitamínů a minerálů, a to bez jakýchkoliv chemických látek.
Sušené ryby jsou lahůdkou, která má podobné nutriční hodnoty jako sušené maso. K sušení se používají různé druhy ryb, daleko nejrozšířenější je však treska obecná. Během sušení ryba ztratí až 80 % vody v ní obsažené, přičemž veškeré nutriční hodnoty si uchová. Ryby jsou bohaté zejména na proteiny, vitamíny, železo jod. Jsou prakticky bez tuku, mají nízký obsah kalorií, navíc obsahují řadu vitamínů, minerálů a nenasycených omega-3 mastných kyselin. Milujete těstoviny? Tak si je vyrobte doma! Je pouze potřeba vytvořit jednoduché těsto, vyválet ho a pak už záleží jenom na vaší fantazii, jaké těstoviny si vykrájíte. Pokud těstoviny nevyrábíte k okamžitému použití, ale chcete si je uskladnit do zásoby, musíte těstoviny usušit. A s pomocí sušiček z naší nabídky to ani nemůže být jednodušší! Usušit si můžete také obiloviny, které patří k základům naší stravy a jsou hlavním zdrojem sacharidů.