Sušení jablek v sušičce potravin, jak sušit jablka – křížaly v sušičce
Urodilo se vám hodně jablek a nevíte co s nimi? Většina sklizně se ukládá do sklepa. Ale tenhle způsob uskladnění není 100%. Většinou to dopadne tak, že co se do sklepa po sklizni donese, to se na jaře ze sklepa vynese ve shnilém stavu. Jediným zaručeným způsobem uskladnění jablek je sušení. Sušení potravin je prastarý způsob, jak jablka uchovat dlouhou dobu pro konzumaci. Dříve se jablka sušila v peci, troubě a na kamnech. Dnes je na tenhle způsob úpravy jablek pro dlouhodobé uskladnění vyvinuta celá řada moderních sušiček.
Pro jedinečný způsob uchování potravin byly vyvinuty sušičky potravin. Sušení je jediným zaručeným způsobem, jak bezpečně uskladnit jablka. Dá to jen trochu práce s odstraněním jader a nakrájením, ale stojí to za to. Už při sušení ovoce se vaším obydlím line lahodná vůně sušených jablek. A co teprve, když jsou nasušená! Není zdravější pochoutky, kterou si můžete dát při sledování televize bez výčitek svědomí. Sušená jablka si i po sušení ponechávají všechny vitamíny a zdraví prospěšné látky. Navíc do svého organismu jich dostanete větší množství než při konzumaci čerstvých jablek.
Jablka sušená v sušičce vám vydrží jakoukoliv dobu. Stačí je dát jen do vhodné dózy na potraviny a máte po starosti s tím, že se vám zkazí a že je vyhodíte. Navíc sušená jablka, křížaly, jsou v téhle podobě uskladnění prostá jakýchkoliv konzervačních látek a chemikálií. Děti takhle upravená jablka milují víc než čerstvá. Nahradí jim bonbóny, které nejsou pro jejich zdraví prospěšné. Ze sušených jablek dostanou do svého organismu velké množství vitamínů a potřebných látek pro zdárný vývoj.