Sušení vlašských ořechů v sušičce potravin
Vlašské ořechy obsahují pro náš organismus řadu cenných látek, proto bychom je měli častěji konzumovat. Obsahují důležité omega-3 mastné kyseliny, které jsou v rybách, k tomu z nich získáme řadu vitamínů a mastných kyselin. Tvrzení, že vlašské ořechy jsou tučné, není pravdivé a tyto ořechy by se měly stát součástí naší stravy. Využít je můžete například pro přípravu raw stravy.
Látky, které vlašské ořechy obsahují, mají blahodárný vliv na naši psychiku, působí proti stresu, mají vliv na mozkovou činnost, krevní tlak, cholesterol a řadu jiných funkcí. Je prokázáno, že týdenní dávka vlašských ořechů by měla být 5–20 kusů. Proto, abyste nepřišli o svoji úrodu ořechů, je dobré je usušit v sušičce. Jinak se může stát, že při nedostatečném vysušení zplesniví.
Nejnovější a nejlepší na našem trhu je sušička Yden CI IR D5, která využívá infračerveného záření NIR. Potraviny jsou usušené, jako by se sušily na slunci, a zachovávají si všechny vitamíny a ostatní důležité složky. Navíc máte po starostech s uskladněním. Vaše úroda je díky usušení dobře zpracována a k uskladnění nevyžaduje velké prostory. Stačí jen vhodné nádoby, které se stanou po naplnění usušenými potravinami ozdobou vaší kuchyně. Zkuste sušení ořechů také v sušičce Excalibur nebo mletí ořechů.